SEO en SEA: twee tools om de vindbaarheid en het bereik van jouw website te vergroten. | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

Er zijn verschillende manieren om de bezoekersaantallen voor jouw website omhoog te krijgen. De meest gebruikte manieren zijn e-mail marketing, Social media, advertenties, offline marketing en zoekmachines. In deze blog staat de laatstgenoemde manier centraal.

Jaarlijks wordt er wereldwijd meer dan 3.000.000.000.000 (Bron: Google) keer gebruik gemaakt van zoekmachines, Google zelf heeft hierin veruit het grootste aandeel. SEO en SEA zijn 2 manieren om te zorgen dat jouw website vaker gevonden gaat worden via zoekmachines. Het verschil tussen deze 2 manieren is echter wel belangrijk. 

SEO: Search Engine Optimization

SEO houdt in dat je op een organische wijze ervoor gaat zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit kun je bewerkstelligen door jouw webpagina en de content te optimaliseren op zoekwoorden, dit worden ook wel keywords genoemd. Om een beter beeld te krijgen van de werking, beginnen we bij de uitleg van een spider. Een spider is een automatische webbrowser die alle html tekst van jouw website en content uitpluist. Dit wordt vervolgens opgeslagen in een database. Via allerlei algoritmes wordt bij een nieuwe zoekactie de database (in milliseconden) uitgezocht en worden de beste resultaten weergegeven. Deze algoritmes worden continu bijgesteld, waarin de kwaliteit van jouw website centraal blijft staan.

  • Fendorse aanbeveling: Verhoog de kwaliteit van jouw website door het plaatsen van goede en veilige content, relevante keywords toe te passen, een goede landing page in te stellen (gekoppeld aan het hoofddomein), de pagina’s vers te houden door middel van updates, en relevant te blijven voor de zoekacties.

 

SEA: Search Engine Advertising

SEA is, in tegenstelling tot SEO, een betaalde manier om hoger in de ranking te komen. Deze advertenties worden bovenaan of rechts weergegeven bij de zoekresultaten. Bedrijven kunnen bieden op zoektermen om vaker gevonden te worden en kunnen betalen via PPC (Pay-per-click). Wereldwijd wordt er enorm veel geld uitgegeven aan SEA, naar schatting wordt in 2017 de 100 miljard euro overschreden (Bron: eMarketer). Het kiezen van de juiste zoekwoorden is daarom erg belangrijk. Vaak wordt er gekozen voor woorden die een groot publiek bestrijken met maar 1 woord, zoals: Computer. Het nadeel van deze vage zoektermen is dat het duur is. Ook is er veel competitie in dit zoekgebied en de conversie vaak erg laag is.

  • Fendorse aanbeveling: Het bieden op long-tail keywords. Dit zijn meer beschrijvende zoektermen die 3 of meer woorden bevatten. Hier wordt minder op gezocht, maar het is ook een stuk goedkoper. Naast de prijs is er ook veel minder competitie binnen dit zoekdomein en leidt dit tot een hogere conversie. Daarnaast is het ook aan te raden om bepaalde zoekwoorden uit te sluiten over alle campagnes heen. Zo hoef je niet steeds alle zoektermen door de spitten op alle campagnes en ad groups, maar maak je in een keer grote stappen.

SEO en SEA combinatie

Nu het verschil tussen SEO en SEA duidelijk is, kunnen we nog een stap verder gaan. SEO en SEA werken namelijk het best als ze samenwerken. Dat heeft te maken met het gebied op de zoekpagina waar gebruikers het meeste oog voor hebben. Dit is een driehoekvormig gebied en bevat de eerste 5-10 resultaten aan de linkerkant van de pagina en loopt schuin af naar rechts (de advertenties). Dit is bepaald door middel van eye-tracking en wordt ook wel de Golden Triangle genoemd. Om in deze gouden driehoek te komen, is een combinatie van SEO en SEA nodig. De plaats van jouw webpagina in de zoekresultaten wordt namelijk bepaald door een combinatie van de betaalde prijs en de kwaliteit van jouw website en zoektermen.

 

  • Fendorse aanbeveling: Stem SEO en SEA op elkaar af en zorg dat het budget goed verdeeld wordt over deze 2 vormen. Investeer in advertenties, maar investeer ook zeker in de kwaliteit van jouw website en de optimalisatie van jouw zoektermen. Betalen voor keywords is namelijk erg zonde als je niet in de gouden driehoek verschijnt. Daarnaast is het aan te raden om de conversies goed bij te houden en weet wat een conversie mag kosten. Met als gevolg om een doelstrategieën te hanteren.