SEO: Stappenplan om populair te worden | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

SEO optimalisatie is tegenwoordig een groot begrip en er is veel vraag naar expertise op dit vlak. Iedereen wil bovenaan komen in Google en er zijn tal van specialisten die jou hierbij kunnen helpen. Alleen ga je nu niet een beetje te snel? Voordat je aan de slag gaat met SEO, moet je zorgen dat er structuur komt in het proces. Deze blog neemt je mee in de 3 stappen die je moet toepassen.

1) Website optimalisatie

Before inviting guests, clean your house. Zo zorg je ervoor dat jouw gasten niet gillend wegrennen en dat je een goede indruk achterlaat. Zo werkt dit dus ook online. Zorg eerst dat jouw website ready-to-go is en alle CTAs klaar staan voor conversie. Belangrijk hierbij is dat jouw website overzichtelijk, gestructureerd en gebruiksvriendelijk is.

Website optimalisatie tips van Fendorse:

Niet te veel verborgen pagina’s, zorg dat je overal via het menu kan komen;
Breadcrumbs, dit is een weergave van het spoor die je gevolgd hebt op de pagina;
Laat de website beoordelen door anderen, ga niet blind uit van jouw eigen logica;
Zorg voor een hoge leesbaarheid op jouw website, prop het niet vol met zoekwoorden.

2) SEO optimalisatie

Search Engine Optimization heeft twee belangrijke gedeelten: on page en off page. On page is de optimalisatie binnen jouw web, waardoor je hoger scoort op het gebied van relevantie. Dit is een belangrijke factor voor Google om jouw paginas hoger weer te geven. Begin hier dus pas aan als jouw website gebruiksvriendelijk is. Daarna kan de keyword analyse en de implementatie van start gaan.

SEO optimalisatie tips van Fendorse:

Maak een afweging tussen keywords waar jouw website op gevonden wordt en waar jij op gevonden wil worden, neem dit mee in het plan voor de implementatie;
Kijk naar de concurrentie en maak een realistisch plan. Als het onmogelijk is om in jouw branche op pagina 1 te komen op de populairste keywords, kun je beter andere zoektermen gebruiken;
Zorg dat jouw tekst ook pakkend is en niet alleen maar vol staat met keywords. Mensen moeten namelijk ook nog op jouw website klikken, hier kijkt Google ook naar in de positiebepaling.

3) Populair worden

Naast SEO en website optimalisatie is het ook belangrijk dat er genoeg verkeer van buitenaf naar jouw website komt. Dit wordt ook wel off page optimalisatie genoemd en betreft eigenlijk alle factoren buiten jouw website om. Hiermee zorg je dus dat de populariteit van jouw website toeneemt, ook dit is een factor die Google meeneemt in de beoordeling en de rangorde van jouw paginas.

Populair worden met de tips van Fendorse:

LinkedIn: Optimaliseer de company page van jouw bedrijf. Blijf actief op dit kanaal, blijf posten en verwijs altijd door naar jouw website;
Blijf de markt benaderen via digitale salestechnieken en zorg ook hier dat er altijd een link gemaakt kan worden naar jouw website;
Blijf relevante content schrijven en geef geen misleidende titels. Dit zorgt voor teleurstelling en op lange termijn gaat niemand meer op jouw links klikken. Probeer juist mensen aan jou te binden door met boeiende inhoudelijke content te komen.

Deze blogpost dient als een overview en moet antwoord geven op de vraag: “Waar moet ik beginnen”? Heb je hulp nodig bij de implementatie of heb je meer vragen over SEO, de website of digitale sales en marketing? Dan kun je hier om advies vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

× Direct antwoord?