De rol van keywords in de online marketing strategie | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

Keywords zijn de zoektermen die gebruikers intypen in de zoekmachine om op jouw website te belanden. Dit kan zowel een doelbewuste zoekactie naar jouw website zijn, als het invullen van termen die onbewust tot jouw website zijn geleid. Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om met een keyword onderzoek te achterhalen wat nou de belangrijkste en meest gebruikte zoektermen zijn. Maar wat kun je hier nou vervolgens allemaal mee en wat is de rol van deze keywords in de online marketing strategie?

Keywords toepassen op jouw website

Ten eerste is het van belang om de belangrijkste keywords toe te gaan passen op jouw website, zo vergroot je de vindbaarheid en het bereik van jouw bedrijf. SEO en SEA zijn twee veelgebruikte manieren hiervoor. Bekijk deze eerdere blogpost over deze twee online marketing tools.

Online marketing strategie

In de online marketing strategie staat de uitstraling van jouw bedrijf centraal. De platformen waarop jouw bedrijf fungeert (dit zijn meestal de website en social media) zijn namelijk een uithangbord voor jouw bedrijf. Het is daarom ook belangrijk om na te gaan of jouw bedrijf hier wel op de juiste manier gebruik van maakt. Een onderzoek in keywords kan hierbij helpen. Het nut van dit onderzoek is niet alleen om het bereik en de vindbaarheid te vergroten. Het kan ook nuttig zijn om inzichtelijk te krijgen of jouw keywords wel in lijn liggen met jouw online marketing strategie. Deze volgende tips kunnen je helpen met de interpretatie hiervan.

Tip 1: Leg de nadruk op jouw sterke punten. Wordt er vaak gezocht met de keywords die jouw bedrijf op een positieve manier typeren? Blijf deze woorden dan benadrukken in jouw marketingactiviteiten. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld heel goed in flexibele levertijden en is dit een hot item in de zoekmachines? Blijf het dan benadrukken en pas dit goed toe in de SEO.

Tip 2: Heeft jouw bedrijf meerdere afdelingen, services of productlijnen? Zorg dan dat ze alle drie geoptimaliseerd zijn met SEO. Wordt er alleen maar gezocht naar bepaalde lijnen of afdelingen? Dan weet je dat de rest versterkte marketingactiviteiten nodig heeft. Gebruik de juiste keywords in deze online advertenties.

Tip 3: Als onderzoek uitwijst dat jouw bedrijf vaak in verband wordt gebracht met negatieve of verkeerde keywords, dan moet je zorgen dat hier verandering in komt. Verander de advertenties en headlines, zorg dat jouw bedrijf hamert op het imago wat het uit wilt stralen.

>> Lees hier meer over SEO en SEA.

Meer tips nodig op het gebied van online marketing? Op deze pagina kun je gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk advies aanvragen.