LinkedIn Sales Navigator: opgeslagen zoekopdrachten | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

Via de zoekbalk kun je snel en gemakkelijk zoeken naar resultaat. Wil je een stapje verder gaan? Gebruik dan de krachtige zoekfunctie van Opgeslagen zoekopdrachten in LinkedIn Sales Navigator. 

De zoekfunctie van Opgeslagen zoekopdrachten bevat vele filters. Op deze manier kun je strategisch zoeken en zorg je ervoor dat de leads van goede kwaliteit zijn. Tevens zijn er interessante Sales Spotlights die je waardevolle inzichten geven over de leads. De Sales Spotlights zijn beschikbaar bovenaan de zoekresultaten pagina, die wordt weergegeven nadat je een zoekopdracht hebt uitgevoerd. 

Filters

Zo kun je bijvoorbeeld zoeken met behulp van een trefwoord. Deze trefwoorden hoeven niet altijd afkomstig te zijn van het (bedrijfs)profiel van de lead. LinkedIn Sales Navigator houdt namelijk bij welke trefwoorden worden geplaatst op LinkedIn. Zo houd je in de gaten waar je leads over schrijven. Naast het zoeken via een trefwoord, kun je ook zoeken met één of meerdere van de volgende filters: aangepaste lijsten, voorgaande activiteit lead en account, locatie, relatie, bedrijf, bedrijfstak, personeelsbestand bedrijf, senioriteit niveau, functie, functietitel en labels.

Met aangepaste lijsten kun je de eerdere opgeslagen lead- of accountlijst in de gaten houden. De filter voorgaande activiteit van lead en account helpt je specifieke soorten opgeslagen accounts en leads te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld de optie ‘’benaderde leads verwijderen uit zoekopdracht’’ waar je met dit filter de leads verwijdert die je al hebt benaderd. Via locatie kies je de gewenste locatie van je buyer persona. Relatie geeft aan wat de graad van de connectie is van je. LinkedIn laat op deze manier zien door welke gedeelde connectie jullie zijn verbonden met elkaar.

Daarnaast kun je leads zoeken die werken bij een bepaald bedrijf via het filter bedrijf. Dit kan ook voor de branche via bedrijfstak. Tevens is het mogelijk om de bedrijfsgrootte te filteren met het filter personeelsbestand bedrijf. Indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar alleen de managers, dan kan je dit aangeven via senioriteit niveau. Gaat het om een specifieke functie? Dan kan het filter functie en/of functietitel je helpen. Bij je zoekopdrachten kun je labels toevoegen waar je aantekeningen kunt plaatsen bij bepaalde leads. Deze labels zijn daarna bruikbaar als filter. Denk aan een label als ‘’heel interessant’’ om aan te tonen dat deze lead extra interessant is.

Door te klikken op ‘alle filters weergeven’ komt een overzicht van alle filters tevoorschijn. In deze lijst zie je bijvoorbeeld de extra filters: lid geworden, jaren huidige functie/bedrijf en aantal jaren ervaring. Wanneer je niet op zoek bent naar leads, maar bedrijven (accounts) dan heb je een aantal andere filters. Het gaat onder andere om de filters: personeelsbestand afdeling, personeelsgroei afdeling, jaarlijkse omzet, personeelsgroei bedrijf, gebruikte technologieën, aantal volgers, Fortune (ranglijst tijdschrift Fortune) en vacatures. 

Sales Spotlights

Het is duidelijk dat LinkedIn Sales Navigator zoveel mogelijkheden biedt om te zoeken naar leads en accounts. Wat ook een krachtige functie is, zijn de Sales Spotlights. Deze spotlights geven je specifieke informatie over de leads. Tijdens het zoeken krijg je allereerst te zien hoeveel zoekresultaten er zijn. Naast het aantal zoekresultaten zijn de Sales Spotlights te vinden.

Bijvoorbeeld hoe vaak in de afgelopen 90 dagen van baan is veranderd, met een soortgelijke ervaring als u en leads die jouw bedrijf volgen op LinkedIn.

Als je weet dat de lead recent werkzaam is bij het bedrijf, kun je hem of haar feliciteren. Ook kan de functiewijziging ervoor zorgen dat jullie meerdere raakvlakken hebben, waardoor de lead eerder openstaat voor een kennismaking.

Van leads met bijdragen in de afgelopen 30 dagen weet je dat zij actief zijn op LinkedIn. Je kunt met deze informatie makkelijker contact opnemen door het artikel (bijdrage) te noemen. Een soortgelijke ervaring kan betekenen dat de lead lid is van dezelfde groep(en). Door te benoemen dat jullie in een gedeelde groep zitten, kun je ook makkelijker contact maken.

De laatste spotlight is het aantal leads dat jouw bedrijf volgt op LinkedIn. Dat is goed nieuws: zij zijn al bekend met jouw bedrijf. Sterker nog, zij volgen jouw bedrijf. Dit laat zien dat er sprake is van interesse. De kans dat de lead een gesprek wil aangaan met je, is hierdoor veel groter.

Opslaan

Tijdens het zoeken kom je hoogstwaarschijnlijk interessante leads tegen. Deze wil je natuurlijk opslaan en dat is mogelijk! Dit kan via de knop rechtsboven ‘zoekopdracht opslaan’. Hierdoor gaan je filters niet verloren en kun je gemakkelijk op een later moment verder zoeken door meerdere filters toe te voegen of juist te verwijderen.

Meldingen

Nadat je de zoekopdracht hebt opgeslagen, kun je ervoor kiezen of je meldingen wil ontvangen bij nieuwe resultaten. Deze functie kan relevant zijn indien je zoekt in branches of bedrijven met een dynamische omgeving. Denk aan (vaak) management wijzigingen, personeelsverloop en functiewijzigingen. Zo blijf je op de hoogte van je leads.

Zoals je ziet, kun je heel erg veel met de zoekfuncties van Sales Navigator. Uiteindelijk kun je met deze tool de meest accurate zoekopdrachten uitvoeren, zodat alleen de mensen die echt in je buyer persona passen naar boven komen. Het zal er dus voor zorgen dat je uiteindelijk minder tijd kwijt bent aan zoeken en dus meer tijd zult hebben voor het maken van afspraken.

Vind je dat dit gehele proces toch nog lang duurt? Wij kunnen dit ook uit handen nemen, op deze manier zul jij altijd een agenda vol met afspraken hebben staan. Voor vragen neem contact op met ons. 

Wil je meer leren over de werking van Sales Navigator? Volg ons dan op LinkedIn en blijf op de hoogte of lees hier meer over de lijsten.

× Direct antwoord?