LinkedIn Sales Navigator: lijsten | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

In onze vorige blogpost hebben wij uitgelegd wat de opgeslagen zoekopdrachten zijn. Nu je hebt leren werken met de krachtige zoekfunctie, is het tijd voor het maken van lijsten. Wat is er mogelijk met de lijsten?

Opslaan

Tijdens het zoeken via opgeslagen zoekopdrachten komen wat resultaten naar voren. Deze kun je gemakkelijk opslaan in lijsten. Bij het zoekresultaat staat aan de rechterkant de knop ‘opslaan’. Wanneer je op de knop opslaan klikt, kun je kiezen in welke lijst je deze prospect wil opslaan. Dit werkt zowel voor leads en accounts.

Op de homepagina kun je ook de aanbevolen leads en accounts op deze manier opslaan in lijsten via de knop opslaan.

Soorten lijsten

Tijdens het opslaan kun je de lijst ‘mijn opgeslagen leads’ selecteren. LinkedIn heeft deze lijst vooraf gecreëerd zodat je gemakkelijk deze lijst kunt kiezen in plaats van zelf een te maken. Het is dus ook mogelijk om van tevoren zelf een lijst te maken. Dit is handig als je al weet waarnaar je gaat zoeken en bij resultaten kun je direct de vooraf gemaakte lijst selecteren. Maar je kunt ook tijdens het opslaan pas een lijst creëren. Dat doe je door de eerste optie te kiezen, namelijk leadlijst maken. Op deze manier houd je alle zoekresultaten overzichtelijk bij via lijsten. De zelfgemaakte lijsten komen te staan onder ‘aangepaste lijsten’.

Labels

Om ervoor te zorgen dat je de leads goed in de gaten houdt, kun je de functie labels gebruiken. Deze functie vind je direct onder de knop opslaan, namelijk ‘labels toevoegen’. Je kunt dan noteren met welke lead je al contact hebt gehad en waarover bijvoorbeeld. 

Informatie lijsten

Binnen de lijsten houdt LinkedIn ook zelf  informatie bij: naam, account, locatie, opmerkingen, activiteit om contact te leggen en datum toegevoegd.

Zo zie je in een oogopslag de belangrijkste gegevens van de lead. Het is handig om te weten wanneer je de persoon of het bedrijf hebt toegevoegd, omdat de informatie wel eens kan veranderen na het opslaan. Bij ‘activiteit om contact te leggen’ wordt eigenlijk de interactie met de lead getraceerd door LinkedIn. Het is een activiteitenlogboek. Als je bijvoorbeeld een connectieverzoek hebt verzonden naar de lead, zal er ‘uitnodiging verzonden’ staan. Met behulp van die informatie weet je welke acties je kunt ondernemen. Denk aan bij acceptatie van het connectieverzoek kun je een bericht sturen. Ook worden de eerder besproken sales spotlights in deze lijsten bovenaan weergegeven.

Houd je leads goed in de gaten via de lijsten en opgeslagen zoekopdrachten. Met de opgeslagen zoekopdrachten kun je zelfs meldingen krijgen bij nieuwe resultaten en ontwikkelingen.

× Direct antwoord?