LinkedIn Sales Navigator: leads, accounts en de opvolging | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

Via LinkedIn Sales Navigator kun je zoekopdrachten opslaan en lijsten maken. Dit hebben wij besproken in de vorige blogs. Hierbij kwamen de termen leads en accounts meerdere malen ter sprake. Wat zijn leads en accounts eigenlijk en hoe kun je deze het beste opvolgen?

Leads 

De definitie ‘leads’ in Sales Navigator zijn de interessante, persoonlijke profielen voor jouw organisatie. Ook wel bekend als prospects. Je wil contact maken met de lead door te linken en vervolgens een persoonlijk bericht te sturen. Wil je meer te weten komen hoe je een goed acquisitie bericht schrijft? Bekijk dit artikel.

Accounts

LinkedIn verstaat onder ‘accounts’ de bedrijfsprofielen. Bij de bedrijfsprofielen worden andere activiteiten bijgehouden dan bij de persoonlijke profielen. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van dit onderscheid:  vooral bij het zoeken is dit van belang.  We lichten de verschillen toe aan de hand van een voorbeeld:  

Als je bijvoorbeeld zoekt naar een bedrijf, dan laat LinkedIn je zien of er in de afgelopen 3 maanden een wijziging in het hoger management heeft plaatsgevonden. Ook wordt bijgehouden of er in de afgelopen 12 maanden een ontwikkeling op het gebied van financiering is geweest.

Interactie en opvolging

Als je wil verbinden met een lead kun je het beste up-to-date zijn van zowel de ontwikkelingen op persoonlijk niveau en op werkniveau. Maak daarom optimaal gebruik van de zoekfunctie binnen Sales Navigator. 

Werkt de lead bijvoorbeeld bij Fendorse? Gebruik de zoekfunctie en zoek op het account Fendorse. Kijk goed of er een wijziging in het hoger management heeft plaatsgevonden. Wellicht gaat het om jouw lead die recent van functie is gewijzigd. Maak contact, feliciteer de lead en probeer ervoor te zorgen dat hij of zij koffie wil drinken met je.

Let ook erop of er ontwikkelingen zijn geweest op het gebied van financiering. Grote bedrijven worden wel eens genoemd in een bericht door de media. Zo’n bericht kan bijvoorbeeld zijn: Bedrijf X wil investeren in zorginnovatie en stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor de komende 5 jaren. Mocht je op zoek zijn naar leads die willen innoveren in de zorg, dan is dit heel goed nieuws.

Wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws op persoonlijk niveau? Gebruik de zoekfunctie en zoek in de leads. Bekijk de bijdragen in de afgelopen 30 dagen en wie weet zie je raakvlakken. Controleer of de lead nog werkzaam is bij hetzelfde bedrijf. Het is ook interessant om te zien of de lead jouw bedrijf volgt of niet. Zo kom je te weten of de lead bekend is met jouw bedrijf. 

Het leggen van contact is makkelijker wanneer er een gemeenschappelijke basis is. Verdiep je daarom in de leads en bekijk of jullie gedeelde connecties of interesses hebben. Ook kun je kijken of jullie lid zijn van gemeenschappelijke groepen. Door te kijken naar de sales spotlights en te verdiepen in je lead, kun je een gemeenschappelijke basis vinden. Op deze manier is het mogelijk om van een koude lead een warme lead maken.

Wil je dit proces toch uit handen geven? Neem contact met ons op en we vertellen je met veel plezier hoe wij dit uit naam van jou oppakken. 

× Direct antwoord?