Hoe zorg ik dat mijn bezoekers meer actie ondernemen? | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

Menig website of social media pagina heeft er last van; veel bezoekers, maar weinig actiepunten. In deze blogpost kun je lezen hoe call-to-actions op dit gebied een meerwaarde kunnen bieden.

Wat zijn call-to-actions?

Een call-to-action (CTA) is, zoals de naam al zegt, een oproep tot actie. Met deze term wordt eigenlijk bedoeld dat je de bezoekers van jouw website wilt stimuleren om actie te ondernemen. De vorm van een CTA is vaak een plaatje, een tekst of een button. Het doel is om de bezoeker hierop te laten klikken, zodat deze doorstroomt naar een andere pagina.  

>> Heb je deze call-to-actions al geprobeerd?

Waar moet ik op letten?

1) Design. Zorg dat jouw CTA een goede vormgeving heeft, welke de bezoekers uitdaagt om erop te klikken. Een goede resolutie draagt daar zeker aan bij, een pixelachtige vormgeving stoot namelijk al af. Om op te vallen wordt er vaak gekozen voor kleuren die in contrast staan met de kleuren van de website. Ook moet de CTA groot genoeg zijn om in het zicht te vallen en zich op een goede plek van de website bevinden.

2) Wat gaat er gebeuren? Naast het wekken van interesse, moet de CTA ook voldoende informatie leveren. Het moet duidelijk zijn voor de bezoekers waar ze aan beginnen als ze erop klikken, dit voorkomt klikangst. Licht je bezoekers goed in en laat ze niet voor verrassingen komen.

3) Landing page. Zorg voor een speciale landing page die ingericht is om aan de wensen van de klikkers te voldoen, die ook passend is voor de doelgroep. Een goed ingerichte landing page verhoogt de conversiecijfers van de klikkers.

4) Wees creatief! Er zijn tegenwoordig talrijke manieren om eruit te springen met CTA’s. Wij raden je daarom ook aan om op genoeg websites te kijken naar voorbeelden, voordat je aan de slag gaat. Kies een CTA die past bij jouw website en jouw bedrijf, maar die daarnaast ook toegevoegde waarde heeft voor jouw doelgroep.

Het doel van deze tips is om jouw bezoekers vaker tot actie te laten komen, dit kan uiteindelijk weer resulteren tot meer contactmomenten. In deze eerdere blogpost lees je meer tips over hoe je sneller in contact komt met de bezoekers van jouw website.