Hoe kom je in contact met de bezoekers van jouw website? | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

In de vorige blog was te lezen hoe je het inzichtelijk maakt waar verbetering nodig is in de sales funnel. Een veel voorkomend fenomeen is dat bedrijven via allerlei kanalen onbekende bezoekers, oftewel strangers, aantrekken om hen een kijkje te laten nemen op de website. Dat is super, maar hoe converteer je deze bezoekers  tot een prospect of beter nog tot een lead?

Wie zijn jouw bezoekers?

Bezoekers brengen met verschillende belangen een bezoek aan jouw website. Het is niet altijd even eenvoudig om direct te achterhalen wat jouw bezoeker heeft overgehaald. Op de eerste plaats kunnen bezoekers totale strangers zijn, die via verschillende kanalen tot jouw website gekomen zijn. Enkele voorbeelden van deze kanalen zijn social media, advertenties, mailing, zoekmachines en offline reclames. In sommige gevallen bestaat er een kans dat deze bezoekers per ongeluk op jouw website zijn beland of eigenlijk toch niet zo geïnteresseerd zijn om verder te kijken. Anderzijds kunnen bezoekers oprecht geïnteresseerd zijn in jouw website en bedrijf. Bij deze bezoekers is het van belangrijk om in te spelen in de verschillende informatie behoeftes. Bezoekers kunnen namelijk in verschillende fases zitten, bijvoorbeeld oriënterend of juist overwegend/ vergelijkend ten opzichte van zijn of haar huidige leveranciers of relaties.

Converteer bezoekers tot leads

Het doel is dan ook om meer in contact te komen met de bezoeker om te achterhalen welke behoefte hij of zij heeft. Dit vereist natuurlijk wel een functie op de website waarmee jij als bedrijf zijnde in contact  kunt komen. Fendorse geeft je hier 4 slimme manieren om sneller in contact te komen:

  • Kom direct in contact met jouw bezoeker, door middel van een chatfunctie of een mailfunctie waarin de bezoeker zijn contactgegevens verschaft.
  • Geef de bezoekers een mogelijkheid om zich op de website in te kunnen schrijven voor een quiz, een winactie of bepaalde events. Deze activiteiten kunnen leuk gepromoot worden via social media. Zorg voor niet teveel inschrijf velden.
  • Tover bezoekers om tot accounts: Je kunt hier lid worden! / Log hier in met uw account. Deze vorm van aanmelden is daarnaast ook goed voor klantenbinding.
  • Verschaf gratis materialen of inzichten, waarvoor de bezoeker alleen maar gegevens hoeft achter te laten. Denk aan gratis downloads, content of een free trial.