Even voorstellen, Fenna! | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

1. Vertel wie ben je?

Fenna Zandvliet, oprichter van Fendorse.  Geboren en getogen in Leiden, maar inmiddels ben ik alweer 5 jaar woonachtig in Rotterdam. In Leiden ben ik opgegroeid samen met mijn 3 broers. Ik heb een oudere broer en ik ben het enige meisje van een drieling. Je leest het goed: als enige meisje tussen drie jongens. Je zult begrijpen dat ik mijn jeugd niet zonder kleurscheuren vanaf  ben gekomen 😉

Nadat ik mijn diploma op zak had pakte ik snel de trein naar Parijs, Frankrijk om daar een jaar vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat is me goed bevallen want tijdens mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden ruilde ik maar al te graag de trein in voor het vliegtuig naar Kaapstad, Zuid-Afrika om daar -wijnen te studeren voor een half jaar of tijdens de zomervakantie geld te verdienen op Rhodos, Griekenland of druiven te plukken in de Bourgogne, Frankrijk. Het vrije leven in combinatie met reizen, leren, mensen ontmoeten en in de tussentijd geld verdienen beviel me uitstekend.

Toen ik mijn studie had afgerond moest ik toch mijn vrije bestaan enigszins opschorten en ben ik aan de slag gegaan als accountmanager bij de Makro. In de tussentijd werd ik ook verliefd op een -inteelt- Rotterdammer en besloot ik te verhuizen naar Rotterdam. Na 1,5 jaar als accountmanager gewerkt te hebben besloot ik mijn studie naar een hoger level te tillen en een Master Bedrijfskunde te studeren aan de Erasmus Universiteit.

In de tussentijd kwam ik in contact met een incubator voor start-ups. De ideale baan: van 0 iets maken en de vrijheid om eigen ‘dingen’ op te zetten of te initiëren. In combinatie met een full-time Master en 3 dagen werken verveelde ik me dan ook nooit 😉  Uiteindelijk zijn zij ook de incubator geweest waar alle puzzelstukken rondom het concept en de werkwijze van Fendorse op zijn plek begonnen te vallen. Dat is inmiddels iets meer dan een jaar geleden, want na mijn behalen van mijn master titel heb ik direct Fendorse opgericht.

2. Wat doe je bij Fendorse?

Binnen Fendorse ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding zoals de aansturing van het team, planning, concept ontwikkeling, financiële administratie en procesoptimalisatie. Uiteraard doe ik dit niet alleen, maar in samenwerking met het team en onze toeleveranciers. Alhoewel ik daarin altijd de eindverantwoordelijkheid draag. Daarnaast vertegenwoordig ik Fendorse ook extern, dus draag ik ook mijn steentje bij door veel netwerk borrels te bezoeken en acquisitie activiteiten uit te voeren.

3. Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Een hele hoop andere leuke dingen 🙂  Boven de 15+ graden zit ik graag op mijn racefiets, een echte beauty:  Bianchi Dame Bianca! Daarnaast beoefen ik ook veel andere sporten zoals boksen, zwemmen en hardlopen. In de winter plak ik hier ook een tweetal sessies in de sportschool aan vast en ruil ik mijn Bianchi fiets in voor de spinning fiets. Dit jaar voor het eerst meegedaan aan een Triatlon (1/4 Olympische afstand), zeer verslavend en voor herhaling vatbaar, dus ik houd mezelf graag fit. Volgend jaar ga ik ook weer op wintersport. Daar kan je me lachend aantreffen op mijn board.

Daarnaast ben ik veel & vaak te vinden in de horeca. Mijn lievelingsrestaurants? The Walkin’ Fish, Oliva, Encore, Renaissance (Antwerpen), La Pizza, Fjord of Schmidt Zeevis mag je me altijd voor uitnodigingen. Ook ben ik veel in Amsterdam te vinden omdat een groot deel van mijn vrienden daar wonen. Ook daar heb je een grote kans mij terug te vinden in de horeca met een goed gesprek in combinatie met een heerlijk glas wijn.

Ook hou ik erg van lezen. Geen fictieve boeken, maar psychologische boeken. Zo kan je een heleboel boeken van Maven Publishing terugvinden in mijn boekenkast. En trakteer ik mezelf eens in de zoveel tijd op een sauna bezoek of op de bank met een goede Netflix serie, voornamelijk bij alle Scandinavische series kan ik nog weleens de neiging hebben om een heel seizoen in 1 weekend te willen bekijken (en met succes).

 

>> Lees ook het verhaal van Esmee 

 

 

× Direct antwoord?