Bereik meer met jouw post op LinkedIn | Fendorse
Volg ons op Linkedin Linkedin

Elk bedrijf wil natuurlijk zo veel mogelijk aandacht voor haar producten en diensten en LinkedIn is natuurlijk een uitstekend platform om dit te bereiken. Iedereen is op zoek naar de ideale manier om zichzelf of het bedrijf te promoten.

Hoe krijg je het nu voor elkaar om je bedrijf zo goed mogelijk te profileren zodat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van jouw product of dienstverlening?

Social Selling Index

Allereerst is het belangrijk om je profiel zo hoog mogelijk in de LinkedIn rating te krijgen. De zogenaamde Social Selling Index (SSI). De hoger je SSI is, des te meer bereik jouw posts hebben. De ranks die LinkedIn hieraan hangt zijn all-star, intermediate en beginner. Heb je een zogenaamd all-star profiel dan heb je tot wel 1.5x meer bereik met je posts dan als intermediate. Zorg voor zoveel mogelijk kwalitatieve posts en connecties om een hogere ranking te krijgen. Het krijgen van commentaar en likes op jouw posts helpt om een hogere ranking te krijgen. Commentaren zijn hierin het belangrijkst en worden dan ook wel eens de brandstof van jouw post genoemd.

Inbouwen van hashtags

Wat hierbij kan helpen is het inbouwen van hashtags in je post. Hashtags zorgen voor een categorisatie van de informatie in je post. Hierdoor kunnen mensen van buiten je netwerk terecht komen op jouw post, omdat deze gaat over informatie waar jij over gepost hebt. Zij kunnen zoeken en volgen op hashtags. Het is dus belangrijk om jouw post van hashtags te voorzien. Gebruik tussen de 3 en 9 hashtags om jouw post onder de aandacht te brengen. Waar je deze plaatst maakt niet zoveel uit, maar zorg dat ze aansluiten bij de post en kies ze strategisch zodat geïnteresseerden in de onderwerpen jouw post kunnen vinden. 

Taggen van professionals en bedrijven 

Ook kan het helpen om professionals of bedrijven te taggen in jouw post. Zorg er dan wel voor dat deze mensen reageren op jouw post door een comment of een like te geven. Linken naar een website kan natuurlijk ook maar zorg dan voor een enkele relevante link. Het hebben van 2 of meer links devalueert je post en zorgt voor een lager bereik. 

Ook vindt het algoritme van LinkedIn het niet prettig als je de lezer naar een website verwijst buiten LinkedIn. Zorg er dus voor dat de link een link naar een pagina binnen de LinkedIn omgeving is. 

Delen van post

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken is het natuurlijk verstandig om werknemers of connecties te vragen om je post te delen. In dit geval is het verstandig om de werknemers of connecties te vragen om de originele post te delen. Laat ze dus niet op de share button klikken maar ga voor de originele post die via meerdere accounts verspreid wordt. Mocht je toch willen gebruik willen maken van de share button, of mensen die deze gebruiken, zorg er dan voor dat de originele auteur van de post een reactie geeft op de post. 

LinkedIn algoritme

Wat sinds mei 2020 ook belangrijk in het algoritme van LinkedIn voor het waarderen van jouw posts is de zogenaamde dwell time. Hoe lang bekijkt men de post en klikt men op de post voor meer informatie? Des te langer men kijkt of doorklikt, des te hoger LinkedIn de post waardeert. Creëer daarom posts met rijke media, zoals tekstdocumenten, afbeeldingen en filmpjes, en probeer met de post zelf de lezer te triggeren om door te klikken op deze media. Het hebben van een aansprekende afbeelding of activerende tekst kan hierbij helpen.

Heb je eindelijk je ideale post met hashtags, tags en links samengesteld en vraag je je af wanneer je deze het best kan posten dan kun je het best op een dinsdag posten. Het ideale tijdstip is tussen 8 en 10 uur, op dit tijdstip zien de meeste mensen jouw post. Heel veel exposure met posten!

Fendorse is gespecialiseerd in lead generation en online marketing. Wij helpen MKB bedrijven met het genereren van gekwalificeerde leads. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Maak dan meteen een afspraak of volg ons op LinkedIn.

× Direct antwoord?